X

Chiptuning af min Audi

Jeg har i længere tid kørt rundt med en tung fornemmelse, når jeg pendler til og fra arbejde i min Audi A4 1.8 Turbo fra 2015 med kun 120 hk. Nogen ville sige, at jeg har skudt mig selv i foden, ved at købe den neddroslede udgave, i stedet for den normale version med 160 hk. At have overskud til at foretage overhalinger og kunne køre med en læsset trailer, er for mig vigtige egenskaber i en bil. Derfor føler jeg nu også, at det er på tide at gøre noget ved mit problem, og fra hvad jeg har læst på nettet, har min bilmodel gode muligheder for at få mere overskud til overhalinger til en rimelig pris.

Valg af motoroptimering

De sidste par uger er blevet brugt på at undersøge markedet for chiptuning og andre muligheder for motoroptimering. Min research har lært mig nogle ting, som jeg ikke før havde været opmærksom på. Der er således flere forskellige muligheder, når det kommer til chiptuning, hvor det både kan gøres ved et indgreb i bilens såkaldte ECU, men også ved blot at tilslutte en boks der indeholder en forprogrammeret tuning, specifikt udviklet hver bilmodel. Der er mange udbydere af begge varianter, og man skal være påpasselig med hvem man vælger.

Udbydere af chiptuning

En billig pris er ikke altid at foretrække når det handler om tuning af din bil, man skal hellere være sikker på at det man vælger er af ordentlig kvalitet. Jeg blev hurtig mest varm på idéen om en chiptuning boks og undersøgte derfor markedet nærmere. Man skal ikke lede længe, før du støder på indlæg og anmeldelser fra sure kunder, som har købt tuninger af en tvivlsom kvalitet. Det kunne fx være billige bokse fra Kina, hvor kvaliteten som bekendt, kan være meget svingende. Tyskland derimod har i årtier været kendt for deres kvalitet i alt hvad de udvikler og producerer, og derfor blev min koncentration hurtigt rettet mod hvilke danske hjemmesider, der tilbød chiptuning bokse fra tyske producenter.

Bedste chiptuning

Med 22 års erfaring i udvikling af chiptuning og anden motoroptimering, samt en position som markedsledende i Tyskland var det primært produkter fra DTE Systems jeg endte med at være på udkig efter. Her fandt jeg hurtigt frem til Chiptuning Danmark, som udelukkende tilbyder produkter fra den tyske producent. De sørger for danske handelsbetingelser, hurtig levering og mere end rimelige priser – alt sammen noget jeg havde som krav i min søgning efter den bedste chiptuning.

Derudover medfølger der altid TUV-certifikat, som beviser at bilen overholder de gældende regler for miljø og støj, samt en detaljeret installationsvejledning der tager dig i hånden gennem hele installationen. Jeg vil ikke køre til syn med ondt i maven eller være bange for at have installeret noget forkert, hvilket også var en af grundene til, at jeg valgte at det skulle være en chiptuning boks fra Chiptuning Danmark. Jeg fandt hurtigt den boks der passede til min model via søgefunktionen i shoppen og bestilte den hjem. Nu er det så bare og vente nogle dage, før jeg kan nyde følelsen af en helt ny bil, med flere kræfter og overskud til overhalinger og så endda helt lovligt.

 

admin:
Related Post