X
    Categories: Blog

Vælg den rette whisky til din smag

Whisky er den mest ikoniske destillerede alkohol. Hvad enten du foretrækker den ren, tyndet op med is eller tilsat kaffen, er der mange slags whisky at vælge imellem. De fleste forbinder nok whiskey med de irske marker eller det skotske højland, men i dag produceres whisky verden over. Også i Danmark er whiskybølgen for alvor skyllet ind over nation, og flere danske destillerier er begyndt at producere den stærke, gyldenbrune drik. Landets førende producent er uden tvivl Stauning Whisky, der produceres på den jyske vestkyst. Det er en whisky i absolut verdensklasse, og den kan måle sig med de allermest anerkendte whiskybrands som Ardberg og Lagaluvin.

Hvilke typer whisky findes der?

For den uerfarne whiskydrikker smager det meste whisky nok relativt ens – stærkt og varmt på tungen. Man vil dog hurtigt erfare, at der er stor forskel på smagsnuancerne, og at det altid kan betale sig at købe en kvalitetswhisky. Især, hvis du vil drikke den rent. Nogle af de mest populære typer whisky er:

  • Malt whisky. Den traditionelle skotske form for whiskey. Byg omdannes til malt, tilsættes vand og gæres, inden det bliver destilleret.
  • Grain whisky. Baseret på flere forskellige kornsorter og især udredt i Nordamerika. Den amerikanske Bourbon er en grain whisky baseret på mindst 51% majs.
  • Single malt whisky. Produceres på et enkelt destilleri og er ikke blandet med andre kornsorter, hvilket giver en helt unik smag.

Mange whiskyproducenter laver flere slags whisky. Den danske Stauning whisky kan således fås som både single malt, blended og som noget helt særligt en version med ry.

Hvor finder man den gode whisky?

Skal du bare have lidt whisky til en Irish coffee, kan du sikkert finde, hvad du behøver i supermarkedet. Men vil du gerne have en whisky, der også smager godt rent, må du lede andetsteds. Mange især irske barer har et stort udvalg af whiskey fra de bedste destillerier. Men vil du gerne have noget for pengene, kan det klart anbefales, at du går online. Her kan du finde kvalitetswhisky uden at vågne op til tømmermænd og en stor barregning dagen efter.

admin:
Related Post