X
    Categories: Blog

Sådan sikrer du dig, at dit barns cykel er sikker

Det kan være med lidt ambivalente følelser at sende sit kæreste eje ud på en cykel. Det er først og fremmest glædeligt at man kan sende sit barn ud i den åbne verden og give barnet friheden til at kunne klare ting selv. Når dit barn kan cykle, kan barnet nemlig også tage i skole selv eller til sport selv eller tage over til vennerne selv. Omvendt kan det også være lidt angstprovokerende at sende sit barn ud i trafikken, da man skal stole på at ens barn kan agere selvstændigt ude i den vide verden. Derfor er det også vigtigt, at du som forældre sender dit barn ud på en cykel som lever op til lovkravene og som er sikker og stabil at køre på.

3 ting du skal være særligt opmærksom på ved dit barns cykel

  1. Vælg den rigtige størrelse på cyklen

Størrelsen på cyklen er enormt vigtig for dit barns følelse af sikkerhed på cyklen. Er cyklen for stor til dit barn, kan dit barn virke usikker på cyklen hvilket kan resultere i en slingrekurs som ikke vil være hensigtsmæssig.

  1. Find ud af om bremserne virker optimalt

Tjek om både håndbremsen og fodbremsen fungerer som de skal. Hvis du har svært ved at bedømme om det hele er som det skal være, så tag cyklen ned til den nærmeste lokale cykelforhandler – så kan de kigge på det.

  1. Har cyklen det lovpligtige udstyr?

Tjek om cyklen har reflekser de rigtige steder, lygter som kan lyse i 300 meters afstand (husk at den skal være hvid foran og rød bagpå), en ringeklokke der virker og som kan ringe højt og tydeligt samt at der er to bremser som begge virker. 

Husk at en god cykel er vigtig for dit barn

Det vigtigste er dog, at dit barn har en god og stabil cykel som virker og er i god kvalitet. Trek laver verdens bedste cykler og deres vision er, at skabe den bedste oplevelse for børn på en cykel. Køb Trek Marlin cykler og få fat i modellerne Trek Marlin 5, Trek Marlin 6, Trek Marlin 7. 

admin:
Related Post