X
    Categories: Blog

Find det helt rigtige hundehalsbånd

Som hundeejer er et halsbånd til en hund enormt praktisk, da det er nemt at sætte en snor fast til din hund når i skal ud og gå tur. Personligt finder jeg selv en stor ro i at have et hundehalsbånd som også indeholder et skilt med mit telefonnummer, således at hvis min guldklump en dag løber væk – så kan vi forhåbentlig genforenes. Men ikke nok med at det skal være praktisk for os hundeejere med sådan et halsbånd – så skal det også være rart og komfortabelt for vores hunde. Og her er det især vigtigt, at have øje for hvilken størrelse dit halsbånd skal have og hvilket materiale som halsbåndet er lavet af!

Hvilken størrelse skal hundehalsbåndet have?

Det er vigtigt for din hunds komfort, at halsbåndet er i den korrekte størrelse og altså hverken sidder for stramt eller for løst. Er halsbåndet til din hund for stramt, vil det blive meget ubehageligt for din hund. Er halsbåndet omvendt for løst vil det nemt kunne falde af eller sidde fast i noget (for eksempel en gren). Derfor er det vigtigt at du finder et halsbånd som har den helt rigtige størrelse.

Når du skal måle dig frem til hvilken størrelse halsbånd din hund skal have, så skal du måle ca. midt fra halsen og hele vejen rundt, og så skal du tillægge ca. 1,5 til 2 cm. Når din hund har halsbåndet på, skal du nemt kunne få 2 fingre igennem – på den måde dobbelttjekker du, at du har fat i den rette størrelse halsbånd.

Vælg det rigtige materiale

De mest populære materialer til hundehalsbånd er nylon, læder og metal, og der kan både være fordele og ulemper ved de forskellige materialer.

  • Nylon: Et billigt materiale i masser af flotte farver som er nemt at anvende. Ulempen er dog at det med tiden godt kan begynde at lugte og så kan halsbåndet være ekstremt svært at rengøre.
  • Læder: Hvis du vil have et halsbånd som holder længe, så er læderhalsbåndet en oplagt mulighed. Ulempen er til gengæld at det er væsentligt dyrere end så mange andre materialer
  • Metal: Metalkæder er super flotte og har en enorm styrke. Desværre kan de blive enten meget kolde eller meget varme alt afhængig af vejret.
admin:
Related Post