X
    Categories: Blog

Bliv sommerklar med havepool til hele familien

Hvis den danske sommer kommer i nærheden af sidste års tårnhøje temperaturer, vil der nok være mange, der søger mod havet efter en dukkert. Strandene vil efter alt at dømme nok være fuldt bookede, så hvis man er mere til privatlivets fred og gerne vil kunne blive afkølet i sommervarmen uden at skulle helt til stranden, så skal man ikke lede længere.

Havepools er af gode grunde blevet mere og mere populære, og pga. de varme somre vi har haft i mange år, så kan de også bruges i lange perioder hen over hele sommeren.

Hvem har behov for en havepool?

Havepools appellerer specielt til familien, der over en længere periode opholder sig derhjemme i haven – eller i hvert fald har flere weekender hjemme i en sammenhængende periode om sommeren, så de kan udnytte den lækre pool.

Havepools adskiller sig fra ordinære swimmingpools ved at de ikke er stationære og nedgravet i haven med et fundament. De kan bruges i en sæson og pakkes væk i den næste – eller ligefrem benyttes flere gange i løbet af den samme sæson.

Det er derfor heller ikke en lige så stor investering af – for ikke at sige, at det ikke er lige så forpligtende at benytte de nye mobile havepools frem for de gamle stationære pools med fundament.

Udviklingen er gået hurtigt inde havepools lige som inden for have/legeredskaber. Når man ser på udvalget i idag, var der nok mange for 10-20 år siden, der havde anskaffet sig en af de nyere havepools i stedet for de stationære, der kræver gravearbejde, hvis de havde haft muligheden.

Hvilke former for havepools kan man vælge imellem?

Der er store variationer i de forskellige havepools, man kan få i dag. Den nok vigtigste faktor, for de fleste personer, er størrelsen på havepoolen. Nærmere betegnet hvor mange liter havepoolen er på, og dermed hvor meget den fylder i haven.

Som udgangspunkt kan man vælge imellem firkantede og runde havepools. Der findes hertil en lang række af havepools, der i princippet måske mere kan betegnes som små bassiner til babyer fx.

En dansk webshop har taget kampen op mod forestillingen om, at rigtige pools bør være stationære for at være attraktive. De har i stedet specialiseret sig større kvalitetspools, der alle er lette at stille op. De fleste af deres havepools svinger mellem 4000 – 120000 liter. Der er altså tale om større pools, hvor der er plads til flere personer.
Blandt de største havepools man kan købe i webshoppen, findes en rektangulær pool, der rummer 12600 liter og har plads til op mod 9 personer. Her er der altså rigelig plads til hele familien. Poolen er så lang, at man ligefrem kan kaste bold til hinanden i den eller svømme en mindre tur, hvis man skal have lidt motion.

Med så stor kapacitet i en pool er der ingen grænser for morskab og afslapning i sommervarmen uden risiko for ikke at kunne blive kølet af.

admin:
Related Post