X
    Categories: Blog

Fjern skimmelsvamp og kurer din hovedpine

I Danmark er det ikke skimmelsvamp som er en af de hyppigste problemer i de danske hjem. Listen over problemer er nemlig lang, og hvert år skal man igennem de samme gamle processer om og om igen. Selvom at vi kan have så mange andre problemer, så er skimmelsvampen meget sundhedsskadelig for os mennesker. Derfor er det vigtigt at man får tjekket i mod skimmelsvamp i boligen, hvis man får nogle af symptomerne for skimmelsvamp. Det kan man hurtigt gøre selv, ved at foretage en skimmelsvamp test som du kan finde på www.skimmelsvamptest.dk 

Årsager til skimmelsvamp

Inden at jeg vil komme ind på hvad skimmelsvampen rent faktisk gør mod os mennesker, så vil jeg kommer ind på årsagerne til skimmelsvampen. Det er nemlig her at man skal bekæmpe problemet, nemlig inden at det overhovedet opstår i første omgang. Det kan nemlig være lidt besværligt at komme af med en overgroet skimmelsvamp, som har sat sig i væggene.

Skimmelsvampen kommer i bund og grund pga. dårligt indeklima, hvor årsagen som typisk vil være en høj luftfugtighed. Derfor ses skimmelsvampen tit i gamle bygninger, som ikke er blevet beskyttet nok imod regn og andre dele af naturens elementer. For at gøre det værre, så er det tit at isolering samt ventilationen er i top i gamle faldefærdige bygninger, hvilket betyder at fugten ikke rigtig har nogle steder at trænge ud henne. Det så ender med at fugten sætter sig i væggene, og i sidste ende vil der danne sig svamp. Jeg har her givet et eksempel på, hvor galt det kan gå hvis man ikke er opmærksom omkring disse ting. Lige dette eksempel er lidt i overkanten, men det giver en god indikation på, hvad man skal sørge for at holde øje med i sin egen bolig. Svampen opstår nemlig pga. at der er utilstrækkelig isolering i ydervæggene, samt at luftcirkulationen skal være i top. Det betyder at der skal være god udluftning på, så luftfugtigheden kan holdes nede, og derved vil der ikke være nogen grobund på dannelsen af svampe. Det er en mulighed at fjerne skimmelsvamp ved kraftig rengøring, men hvis det ikke bliver gjort ordentligt første gang, så er der ret stor chance for, at den vil komme tilbage igen.

Symptomer på skimmelsvamp

Som nævnt tidligere, så er det ikke altid helt lige til at finde ud af, om der er skimmelsvamp i din bolig. Hvis der dog forekommer svamp i din bolig, så kan du finde ud af det, ved at holde øje med de forskellige symptomer som kan forekomme, hvis denne svamp har sat sig fast i netop din bolig.

De forskellige symptomer som du skal holde øje med er følgende:

  • Svimmelhed
  • Hovedpine
  • Allergisymptomer (Kløe i øjnene samt tilstoppet næse)
  • Hæshed
  • Rødme og brændende fornemmelse på huden
  • Trykken for brystet
  • Træthed
  • Koncentrationsbesvær
  • Hukommelsessvigt

Selvom at alle disse symptomer godt kan lyde lidt alvorlige, så er det ikke liv og død vi snakker om. Disse symptomer kan forsage en masse gener, og er derfor ikke rare omgivelser at gå rundt i. Når det så også sker i ens eget hjem, så vil man gøre alt for at komme væk fra disse igen. Det kan du nu gøre ved at gå ind på skimmelsvamptest.dk og få din første test af din bolig.

admin:
Related Post