X
    Categories: Blog

3 populære former for fiskeri

Der findes mange forskellige former for fiskeri. Nogle fiskere variere mellem dem og andre fiskere holder sig til en type fiskeri. Til hver type fiskeri skal du bruge forskelligt fiskegrej, så det kan hurtigt blive dyrt, hvis du vil prøve det hele. Hvis du er i tvivl om hvilket fiskegrej, som du skal købe, så køb et fiskesæt, der kan købes til flere forskellige former for fiskeri. 

Hvis du er medlem af en klub for lystfiskere, så kan du også spørge de andre medlemmer om de kan introducere dig til de forskellige former for fiskeri, så du kan vælge din favorit inden du køber dit fiskegrej. 

Fluefiskeri

Fluefiskeri er til dig, der godt kan lide aktivt fiskeri. Ved fluefiskeri skal du nemlig opsøge fisken og lokke den med en flue. Til fluefiskeri skal du bruge en fluestang, fluehjul og en flueline. For enden af linen skal du fastsætte en lille nymfe eller en stor geddeflue. Dette bruges til at lokke fiskene. Fluefiskeri anvendes især til at fiske efter havørred, laks og regnbueørred.

Pirkefiskeri

Pirkefiskeri anvendes blandt andet til at fange torsk. Pirkefiskeri foregår typisk fra en båd med 30-100 meter vand under båden. Ved pirkefiskeri sænkes en fiskestang med pirke ned til bunden. Udover torsk, så kan du også fange sild eller makrel med pirkefiskeri. I Danmark finder du nogle af de bedste sted til at fange torsk ved Langebælt, Storebælt og Øresund. 

Spinnefiskeri

Spinnefiskeri foregår ved at agnen kastes ud og spindes ind. En agn er typisk et blink, en spinner, en jerkbait eller lignede. Dette er kunstagn, men du kan også fiske med naturlig agn, som for eksempel en regnorm. I denne form for fiskeri forsøger man normalt at fange rovfisk, fordi en agn efterligner en byttefisk. Med spinnefiskeri kan du fange mange forskellige typer fisk, herunder havørred, ulk, torsk og makrel. Du kan sagtens stå på land, men der er større sandsynlighed for fangst, hvis du har waders, så du kan gå lidt ud i vandet. 

admin:
Related Post