X
    Categories: Blog

Legehuse

Gode idéer til haven

Herhjemme er vi heldigvis så privilegeret at have en dejlig have, med plads til en masse leg og sjov for ungerne – og det er virkelig guld værd. Herhjemme er børnene faktisk ret gode til, at aktivere sig selv uden det helt store udvalg af legetøj og redskaber – men af og til nyder de naturligvis at prøve noget nyt.

Jeg snakkede her den anden dag med min ene kollega om legehuse, da hende og hendes mand lige havde sat et op i deres have – og deres barn var blevet så glad for det. Jeg har nu leget med tanken om et legehus i vores have et par dage nu, og luftede idéen derhjemme, som hurtigt faldt i god jord.

Det bedste udvalg af legehuse

Efter at vi har besluttet, at vi skal have et legehus i haven har jeg ikke rigtig lavet andet at søge efter legehuse i alle mulige afskygninger på nettet – og hold nu op hvor er der bare mange forskellige muligheder. Inde på denne side er der virkelig et bredt udvalg af legehuset i mange faconer og materialer, så jeg tror helt sikkert det er her vi ender med at købe vores snart. Jeg har kigget meget på serien af AXI legehuse, da jeg synes de har et super fedt look, og er lidt anderledes end bare et ”almindeligt” legehus. Specielt de legehuse fra AXI der har nogle skæve dimensioner og ikke er helt vinkelrette synes jeg ser helt vildt fede ud, da de er lidt sjove uden at blive for rodede – de ser stadig super stilede ud de legehuse. Man kan faktisk også få et med Peter Plys figurer fastgjort som også er super sødt. Mulighederne er virelig mange, og der er flere faktorer der spiller ind før der endeligt bliver valgt mellem de forskellige legehuse.

Legehuse på pæle eller på jord?

En af de valgmuligheder man har er, om legehuset skal stå på pæle og altså være hævet over jorden, eller om det skal stå direkte på jorden. Jeg synes det er lidt en svær beslutning, da jeg kan se nogle fornuftige og smarte ting ved begge muligheder. Legehuse der står direkte på jorden er nemme at tilgå for børn i alle aldre, og de kan ikke falde ned af en trapper eller lignende. Derimod er det ret praktisk med legehuse der er sat på pæle og er hævet lidt over jorden; Det vil aldrig blive oversvømmet grundet meget regn og så kan man nemt slå grød under det. Derudover kan det måske være lidt mere interessant for børnene at det er hævet over jorden og at er er en lille stige/trappe man skal op af.

Personligt er jeg nok mest til de legehuse der er på pæle, da det ser lidt mere spændende ud, men bestemt også fordi det er lettere at holde græsset pænt under det uden bøvl med at skulle klippe kanter rundt om et helt legehuses – og som praktisk hus- og havemor er det faktorer som disse der spiller en stor rolle.

Nu skal vi bare vælge mellem de forskellige legehuse og have det sat op!

admin:
Related Post