X
    Categories: Blog

Hvad kan en jordemoder hjælpe med?

De fleste af os ved, at en jordemoder kan hjælpe med fødselsforberedelse, men det er langt fra alle, der har helt styr på hvad dette indebærer. Derudover kan mange jordemødre også hjælpe med andet, der også er fødselsrelateret. Nogle jordemødre kan for eksempel hjælpe dig med hindeløsning, dvs. igangsættelse af fødslen, samt vending af babyen. I det følgende vil vi fortælle lidt mere om, hvad disse ydelser indebærer. 

Få hjælp til fødselsforberedelse

Med en dygtig jordemoder kan du få en hurtigere og mindre smertefuld fødsel. En jordemoder forbereder dig nemlig til fødslen, så både dig og din partner er klar. Denne forberedelse består typisk af både viden og praktiske øvelser. Derudover får du også information om de mest almindelige udfordringer, der kan opstå, så du er så forberedt som muligt til fødslen. 

Få udført en naturlig hindeløsning

Nogle jordemødre tilbyder også hindeløsning, hvilket er en naturlig måde at igangsætte fødslen. En naturlig hindeløsning er en god erstatning til medicinsk igangsættelse af fødslen, der medfører en del uønskede bivirkninger. Hvis du anvender en privat jordemoder, som Privat Jordemoder Stine Roswall, så kan du få hindeløsning flere gange i træk, hvilket har vist sig at være effektivt, da det ikke altid er nok at gøre det en gang. Det er ikke skadeligt at anvende en naturlig hindeløsning til at igangsætte fødsel og der er ingen fare for babyen. Hindeløsningen udføres dog kun, når man er sikker på at babyen er klar til at blive født.  

Få hjælp til vending af baby

Det er vigtigt, at din baby ligger med hovedet nedad, når fødslen går i gang. Derfor kan din jordemoder hjælpe med at vende babyen, hvis den ikke vender med hovedet nedad efter graviditetens 30. uge. En jordemoder kan hjælpe dig med at udføre diverse øvelser, der hjælper babyen med at vende sig af sig selv. Ofte vil babyen naturligt vende sig, men det er godt at være på den sikre side. Derfor anbefales det af få hjælp til nogle øvelser, der kan få babyen til at vende sig. 

admin:
Related Post