X
    Categories: Blog

Derfor skal du prøve El Ron Prohibido!

El Ron Prohibido er en rom, som er fuld af historie, og så er den resultatet af søgen efter perfektion! Rommen bliver produceret gennem et solera-system, som går helt tilbage til 1700-tallet. Her ældes rommen i 15 forskellige amerikanske egetræsfade, som der tidligere er blevet brugt til sød, spansk vin. Denne her aldring i tønder der er blevet ristet på normal vis, giver rommen de her tørre toner og behagelige aromer, som fremkalder denne her karakteristiske “forbudte” smag. 

El Ron Prohibido er en serie, hvor der findes forskellige slags, alt efter hvor lang tid de har fået lov til at ældes i de her amerikanske fade. Den mest populære må være El Ron Prohibido Gran Reserva Premium Rom 15 år, som har en smag af nødder, træ, vanilje, karamel, chokolade, melasse, sukkerrørssaft, anis og røgede ristede toner. 

Den “forbudte” rom

Hvis man oversætter “El Ron Prohibido” fra spansk, så betyder det faktisk “Den forbudte rom”. Og det navn har den fået, da den spanske konge tilbage i 1796 gjorde rommen ulovlig, da han følte at den mexikanske rom var en trussel mod de lokale spanske producenter. Dette var simpelthen fordi, at rommen, gennem sin ældningsproces med solera-systemet, fik en så unik smag, som hurtigt faldt i folkets smag. El Ron Prohibido er derfor en genskabelse af “den forbudte rom”, som der blev opfundet tilbage i 1700-tallet.

Rommens oprindelse

Som tidligere nævnt, så har rommen en lang og spændende historie. Rommens oprindelse går tilbage til 1700-tallet, hvor man fandt den enestående smag, ved at fylde mexicansk rom (Chinqurito) i tønder, som tidligere indeholdte sød, spansk vin som rosevin. Faktisk indeholdt fadene stadig spor af de vin, som de havde indeholdt tidligere. Det var simpelthen denne her unikke blanding, som gav sådan en enestående, lækker og karakteristisk smag, så den spanske konge følte sig nødsaget til at forbyde den, for at holde gang i den lokale økonomi. Den blev heldigvis gjort tilgængelig igen, hvorfor der nu er genskabelsen, El Ron Prohibido!

admin:
Related Post