X
    Categories: Blog

Pamhulejagt – En jagtforretning, du ikke finder andre steder

Der er sket meget på markedet for jagtvåben siden den gode gamle knækkede “jagtbøsse” med to løb gjorde sit indtog: Moderne jagtteknologi tilbyder alt fra semiautomatik til lyddæmpere og finindstillede sigtekorn. Imidlertid kan der være flere grunde til ikke at købe det allernyeste, men alternativt lede på det brugte marked. 

Hvornår brugte jagtvåben er værd at overveje

Det brugte marked for jagtgeværer er yderst aktivt. Også hos jagtbutikker som Iversen-import.dk. De sælger både nye og brugte våben til din kommende jagt, så der er noget for alle – og i alle prisklasser.

Valget om at købe nyt eller brugt er i sidste ende op til den enkeltes behov og præferencer. Fordelene ved at have det allernyeste inden for komfort, effektivitet og pålidelighed er åbenlyse. Det brugte marked har imidlertid også sin berettigelse:

  • Prislejet er alt andet lige lavere end splinternye våben, ofte med ca. 20-30%. Kvaliteten afhænger her af, hvordan våbenet er blevet vedligeholdt i tidens løb. Foretag altid selv et manuelt tjek inden køb eller spørg en kender til råds, hvis du er i tvivl. Du kan med fordel se på tjeklisten nedenfor.
  • Der er mulighed for at købe et våben med historisk værdi, hvis man personligt foretrækker mere klassiske designs. Husk dog på, at våbenet stadig skal kunne fungere inden for dansk lovgivning. 

Alt efter ens pengepung og personlige præferencer kan et brugt jagtvåben altså være værd at overveje, når der skal købes ind til den kommende jagtsæson.

En kort tjekliste inden køb

Det er som sagt altid bedst selv at have et våben i hænderne inden køb. Ved køb af et brugt jagtvåben, er der en række egenskaber, som der er værd at undersøge ved våbenet, inden man tager pengepungen frem:

  • Tag et kig på overfladen. Er der rust, sprækker el. lign.?
  • Undersøg mekanikken: Holdningerne, hængslerne, skruerne osv. Forløber alting glat, når våbenets bevægelige dele anvendes?
  • Tjek div. hjemmelavede udvidelser, såsom sigtekorn. Er de installeret korrekt og uden skader på våbenet?
  • Inspicér løbet for rust, beskadigede riffelgange og lign. Dette kræver evt. tilladelse fra ejeren til at skille våbenet ad. For en sikkerheds skyld, skal man altid lade være med at kigge ned i løbet fra mundingens ende.

Er alt i orden ved våbenet, så kan du roligt købe dig et brugt våben og dermed spare en del penge. Så er du helt klar til din næste jagt.

admin:
Related Post