X
    Categories: Blog

Kan man udføre træterrasserens selv?

Med tiden vil din terrasse i træ blive ramt af både alger, svamp, skidt og snavs. Når den bygges vil træet oftest være behandlet, men det er umuligt at terrassen ikke bliver slidt og medtaget, når vind og vejr i løbet af årene rammer den, samtidig med at terrassen forhåbentlig bliver brugt flittigt.

Som en start kan det være nok med løbende vedligehold, i form af lidt fejning og potentielt en større rengøring før og efter vinteren. Ved at gøre dette kan man forlænge levetiden på træterrassen, men det er ikke altid nok. Med tiden vil terrassen blive så medtaget, at knofedt i sig selv ikke er nok. I sådanne tilfælde kan det anbefalet, at benytte en højtryksrenser til rensningen. Vælger du at gøre dette selv, så vær opmærksom på at bruge det rette tryk, da for højt tryk vel fjerner snavs og alger, men omvendt også kan slide meget på træet.

Et alternativ til selv at udføre arbejdet, er at få udført professionel rens af træterrasser. Her kan virksomheder som Totalalgeservice bruge deres specielle udstyr, som gør det muligt at rense terrassen ved op til 120 grader varmt vand, hvilket tillader brugen af lavere tryk – men stadig dræber alle alger med videre.

Hvordan kan man forlænge levetiden på en træterrasse?

I forlængelse af løbende vedligehold og en grundig træterrasserens i ny og næ, så kan der gøres flere tin for at forlænge levetiden på en træterrasse. En af tingene som kan gøres på mindre terrasser, det er overdækning. Ved at overdække beskyttes terrassen mod en del skidt og snavs, hvorfor denne vil blive mindre medtaget. Det er dog ej alle terrasser som kan overdækkes, hvorfor et andet alternativ kan være imprægnering, hvilket faktisk anbefales i alle tilfælde – overdækning eller ej.

Når terrassen bygges, så gøres dette ofte med træ som på forhånd er imprægneret. Dette vil dog blive slidt med tiden, hvorfor imprægnering kan være en god idé at gøre også efter terrassen er bygget. Imprægnering er det, der sørger for at træet bliver meget mindre modtagelig for vand, hvorfor der vil blive mindre skader på træet, hvis dette er imprægneret. Man kan imprægnere træet selv, men det er ikke alle trætyper, som kan imprægneres. Træ som ikke kan imprægneres, kan det anbefales at man behandler med olie, samt at man vælger at overfladebehandle træet.

Imprægneringen gør også terrassen lettere at vedligeholde, ligesom mos og alger vil få svært ved at klæbe fast på overfladen, hvorfor algerne ikke bliver så dybtrødder. Det er ikke alle, som har tid eller lyst til at passe terrassen, hvorfor det kan anbefales at få udført professionel rens af træterrasse. På denne måde vil man have det bedste udgangspunkt for at forlænge levetiden på terrassen, samtidig med at man også kan få professionel imprægnering udført på terrassen.

Fordele ved valget af en PRO

Der er tre fordele ved at vælge en professionel virksomhed som Totalalgeservice.dk til opgaven. Du får de tre fordele her: 

1. Resultatet vil altid være perfekt – i første omgang. 

2. Du vil ikke skulle gøre det selv – altså sparer du tiden og slipper for at gøre det om 3. Du får kompetent rådgivning og vejledning – altså ved du hvordan resultatet vedligeholdes bedst muligt fremadrettet. 

Det kræver dog ikke at man får professionel hjælp til rengøring og vedligehold, men det kan anbefales, hvis man ønsker at forlænge levetiden på sin terrasse. Når terrassen er rigtig medtaget, så kan pengene til en professionel dog være super godt givet ud.

admin:
Related Post