X
    Categories: Blog

Gode råd til solbeskyttelse

Solens stråler giver lys, næring og velvære. Men de kan også være farlige for huden. Er du ude i solen i eftermiddagstimerne, er det nødvendigt, at du beskytter dig, så du undgår solskoldning og eventuelle følgesygdomme. Det betyder dog ikke, at du bør holde dig indendørs i sommermånederne – tværtimod, da solens stråler hjælper på humøret og giver nødvendigt D-vitamin. Det er blot vigtigt, at du sørger for at bruge solcreme og opholde dig under skyggen af en parasol.

Huske skygge og solcreme

Der er heldigvis mange måder at beskytte sig mod solens stråler på. Nogle af de vigtigste er:

  • Husk solcreme. Solcreme kan være fedtet og besværligt, men du bør alligevel altid smøre dig ind, hvis du skal ud i sommersolen.
  • Hav rigeligt med tøj på. Lette trøjer og lange, luftige bukser kan dække for meget sol, ligesom en hat sørger for, at du undgår at blive skoldet i hovedbunden.
  • Brug en parasol. Selvom solcreme og korrekt påklædning kan bremse mange stråler, er den mest effektive beskyttelse stadigvæk at opholde sig i skyggen.

Pas på eftermiddagssolen

Solens uv-stråling er på sit højeste mellem kl. 12 og 15. Du kan derfor undgå det meste uv-stråling ved at befinde dig i skyggen i dette tidsrum. Vil du gerne nyde din frokost i haven eller slappe af med en podcast i liggestolen eller hængekøjen, vil det være en god ide at investere i en parasol. Så kan du nyde sommervejret uden at bekymre dig om at blive solskoldet. På havemoebelshoppen.dk kan du finde billige parasoller, hvad enten du har brug for en parasol til haven eller en parasol til altanen.

Drik rigeligt med væske

Det er ikke kun uv-stråling, du bør være opmærksom på, når du opholder dig i solen. Den høje temperatur i sommervarmen hæver kroppens temperatur, og du kan risikere at dehydrere. Sørg derfor for at få rigeligt med væske, og hav gerne en vandflaske med, når du forlader hjemmet. Den gode nyhed er, at hvad enten du spiser en is i haven eller nyder en drink under parasollen på altanen, hjælper det til med at holde kroppen nedkølet.

admin:
Related Post