X
    Categories: Blog

Ændring i sundhedsopfattelsen

Vi er et folkefærd, der går mere op i sundhed end nogensinde før. Alligevel er et stadig stigende antal af befolkningen overvægtige, lider under livsstilssygdomme eller har problemer med psyken. Dette må tyde på, at vi gør noget forkert. At vi ikke er opmærksomme nok. At vi ikke lytter nok til vores kroppe. 

Stream dig sundere på umahro. Et site du kan stole på, og som ikke prøver at lede dig i vildrede med en masse ukorrekte råd om sundhed. Du fortjener ordentlig og faglig viden om dig og din krop.

Sundhed i det senmoderne samfund

I det senmoderne samfund fylder sundhed utroligt meget. Viden om sundhed er let tilgængeligt. Både i fjernsyn, i bøger og på internettet findes der masser af forskere, eksperter og andet godtfolk, som alle har forskellige holdninger til sundhed. Et spørgsmål, der i særdeleshed presser sig på i det senmoderne samfund og tidens sundhedsopfattelse, er: ”Hvornår er man egentligt sund?”. Dette spørgsmål bryder med den forældede overbevisning om, at sundhed kan måles og vejes. En overbevisning som stadig fylder meget i befolkningens bevidsthed. 

Sundhed som selvrealiseringsprojekt

I det senmoderne samfund har vi det godt. Men alligevel er det som om, at vi mangler noget. Vi higer hele tiden efter at kunne realisere os selv bedst muligt. At vise os fra vores bedste side. For mange bliver sundhed i høj grad et realiseringsprojekt, hvor det handler om at bevise noget overfor omverdenen. Derfor går mange mennesker meget op i den sundhed, der kan ses af omverdenen. Parametre som vægt, kondition og muskelmasse bliver fokuspunktet. Hvis sundhed blot handler om realiseringen af det enkelte individ, kan det være ligegyldigt, hvordan kroppen egentlig har det. Så kan det kan være ligegyldigt, hvordan organerne trives, eller hvordan psyken fungerer. Men sundhed bør ikke blot være et selvrealiseringsprojekt. Det bør være så meget mere end det. Din sundhed kan have enorm betydning for din generelle trivsel og livsglæde. Du bør tage din krop alvorligt lige fra inderst til yderst. Men ikke for at please andre eller for at bevise noget. Din egen sundhed skal ene og alene handle om dig selv. 

admin:
Related Post